16 Αυγ 2013

Biribildu Souvlaki στον Άλιμο


Το Biribildu είναι ένας καινούριος χώρος για σουβλάκι και όχι μόνο στον Άλιμο, στα Νότια προάστια της Αθήνας. Υπεύθυνος για τον εκκεντρικό σχεδιασμό του εστιατορίου είναι ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης.

Η λέξη biribildu προέρχεται από την χώρα των Βάσκων και χαρακτηρίζει κάτι που γυρίζει, κάνει στροφή, ολοκληρώνεται, τελειοποιείται, και η κυκλικές μορφές εμφανίζονται συχνά στο σχεδιασμό. Το περιοδεύον τσίρκο που πηγαίνει από πόλη σε πόλη έγινε το κεντρικό θέμα στο χώρο που προσφέρει γύρο (κρέας που ψήνεται σε κατακόρυφο άξονα).


Δύο άλογα από καρουσέλ δίνουν της αίσθηση της περιστροφικής κίνησης, καθώς επίσης κατευθύνουν και τους πελάτες προς τον πάγκο εξυπηρέτησης. Τα τραπέζια είναι στρογγυλά, όπως και πολλά διακοσμητικά με θέμα το τσίρκο.



Η κουζίνα, το wc και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ενσωματωμένοι σε μεγάλα ξύλινα κουτιά που θυμίζουν τα κιβώτια μεταφοράς που χρησιμοποιούνται από ένα περιοδεύον τσίρκο.


Το ταμείο είναι πίσω από κάγκελα που μοιάζουν σαν ένα κλουβί μιας τίγρης, ενώ από πάνω κρέμονται μαχαίρια του Mr.Biribildu, που πέρα από υπεύθυνος του τσίρκου είναι και δεινός performer.



Συνολικά ο χώρος των 80 τετραγωνικών μέτρων με τα αντιπαρατιθέμενα στοιχεία, όπως τα γύψινα στο ταβάνι, το σχέδιο από πλακάκια που καλύπτει τους αεραγωγούς και η επεξεργασία του δαπέδου που θυμίζει τυπικό πάτωμα τσίρκου, έχει πολύ ενδιαφέρον.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου